Μεσογειακή Σαλάτα με κριθάρι και θαλασσινά

Συστατικά

  • 2 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 3/4 του φλιτζανιού ολόκληρο κριθάρι "Βολόζκα"
  • 1 κονσέρβα θαλασσινών ( τις αρεσκείας σας)
  • 1 1/2 κ.γ. ξίσμα λεμονιού
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα "Ματριόσκα"
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα αρακά πράσινο  στραγγισμένο "Ματριοσκα" 
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένο καρύδι καβουρδισμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό να βράσει και πρόσθεσε το κριθάρι. Σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά να σιγοβράσει το κριθάρι για 25 περίπου λεπτά, ώσπου να μαλακώσει και να πιει τα υγρά
  • Άφησε το κριθάρι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ανάμειξε το ξίσμα με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα σε ένα μπολ. Χτύπησε καλά να γίνουν ένα σώμα
  • Βάλε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το κριθάρι και όλα σου τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια.
  • Ανακάτεψε ελαφρά. Περίχυσε με το μείγμα λεμονιού, αλατοπιπέρωσε και σκέπασε το μπολ
  • Άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρεις γάρνιρε με τα καρύδια
Ιστορικό