Οκρόσκα με κεφίρ (Ρωσική κρύα σούπα)

 

Υλικά (για 4 μερίδες):

2 φρέσκα αγγουράκια

3 πατάτες βρασμένες

4 αυγά βρασμένα

200 γρ.  βραστό σαλάμι "Ματριόσκα"

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

Αλάτι και πιπέρι

500 ml κεφίρ "Μουριονκα"

250 ml κρύο ανθρακούχο νερό "Ματριοσκα"

Προαιρετικά: 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε όλα τα υλικά σε μικρά κυβάκια (πατάτες, αγγούρια, αυγά, κρέας).
  2. Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο.
  3. Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέστε το κεφίρ και νερό (ανάλογα πόσο αραιή τη θέλετε).
  5. Ρυθμίστε με αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο λεμόνι.
  6. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.
  7. Σερβίρετε δροσερή, με επιπλέον άνηθο από πάνω.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας