Υλικά (για 4 μερίδες):
2 φρέσκα αγγουράκια
3 πατάτες βρασμένες
4 αυγά βρασμένα
200 γρ. βραστό σαλάμι "Ματριόσκα"
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
500 ml κεφίρ "Μουριονκα"
250 ml κρύο ανθρακούχο νερό "Ματριοσκα"
Προαιρετικά: 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Κόψτε όλα τα υλικά σε μικρά κυβάκια (πατάτες, αγγούρια, αυγά, κρέας).
- Ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο.
- Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το κεφίρ και νερό (ανάλογα πόσο αραιή τη θέλετε).
- Ρυθμίστε με αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο λεμόνι.
- Βάλτε τη στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.
- Σερβίρετε δροσερή, με επιπλέον άνηθο από πάνω.