Υλικά (για 4–5 μερίδες):
Νερό ή ζωμός (μοσχαρίσιος/κοτόπουλο) – 3 λίτρα
Πατάτες – 4–5 τεμ.
Λάχανο άσπρο – 300–400 γρ.
Έτοιμη σάλτσα για μπορς (με παντζάρι, καρότο, κρεμμύδι) – 1 βάζο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, δάφνη.
Σκόρδο – 2 σκελίδες.
Άνηθος, μαϊντανός – για το σερβίρισμα
Προαιρετικά:
Κρέας (μοσχάρι, κοτόπουλο ή χοιρινό) – 300–400 γρ. (βράζουμε τον ζωμό πρώτα)
Εκτέλεση:
- Αν χρησιμοποιείτε κρέας, βράστε πρώτα τον ζωμό (40–60 λεπτά για κοτόπουλο, 1,5 ώρα για μοσχάρι).
- Σε βραστό ζωμό ή νερό προσθέστε τις κομμένες πατάτες και βράστε για 10 λεπτά.
- Προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίξτε την έτοιμη σάλτσα για μπορς και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και δάφνη. Βράστε για 1-2 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέστε λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Αφήστε το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο για 15–20 λεπτά.