Πατάτες ψητές με μπέικον και Sour cream (σμετάνα)

 Υλικά:

  • 3 πατάτες μέτριες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 200 γρ. μπέϊκον ψιλοκομμένο "Ματριόσκα"
  • Τυρί σε φέτες– 150γ
  • Sour cream (σμετάνα) "Μουριόνκα"

 

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες.
  2. Χαράζουμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα κατά μήκος χωρίς να φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω. Τις αλατίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς στο φούρνο για 40 λεπτά.
  3. Μετά από 40 λεπτά βγάζουμε τις πατάτες και γεμίζουμε με φέτες τυριού
  4. Βάζουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι που να λιώσει το τυρί. 
  5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και το σοτάρουμε.
  6. Για το στήσιμο βάζουμε πάνω από την πατάτα τη sour cream, το μπέϊκον και στο τέλος το ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμύδι η μυρωδικά.

 

Ιστορικό