Υλικά
2 φιλέτα ρέγγα "Santa Bremor"
2 μεγάλες πατάτες (που τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα)
200 γρ. λάχανο (πράσινο)
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. μουστάρδα "Ματριόσκα"
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Παίρνουμε το λάχανο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το βάζουμε να βράσει για 3 λεπτά ώστε να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα) και τις κόβουμε καρέ. Ύστερα παίρνουμε και τη ρέγγα και την κόβουμε σε κομμάτια. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο μαζί, το λάχανο, τις πατάτες και τη ρέγγα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.